Alkoholittomat ja alkoholipitoiset joulucocktailit: 5 juhlaideaa kotiin
Joulu on taianomaista aikaa vuodesta, täynnä iloa, naurua ja yhdessäoloa ystävien ja perheen kanssa. Ja mikä olisikaan parempi tapa kohottaa malja kaudelle kuin herkullisella, juhlaisella cocktaililla? Joulucocktailit eivät ainoastaan tuo lisää juhlatunnelmaa juhliisi, vaan ne vangitsevat myös juhlan hengen joka siemauksella. Olitpa sitten isännöimässä joulua, juhlaa tai haluat vain hemmotella itseäsi jollain erityisellä, nämä joulucocktailit ovat täydellisiä kumppaneita juhla-iltoihisi.
Jouluherkkujen alkoholipitoiset cocktailit
Jos haluat lisätä pientä ylimääräistä säihkettä juhliisi, olemme luoneet vastustamattomia joulunmakuisia alkoholipitoisia cocktaileja, jotka yhdistävät mukavat maut juhlatunnelmaan. Katso nämä kolme kokeilemisen arvoista reseptiä!
Kanelin ja appelsiinin tuoksuinen spritz
Ainekset:
- 90 ml Prosecco-kuohuviiniä
- 60 ml Aperolia
- 30 ml tuoretta appelsiinimehua
- 1 loraus soodaa tai kuplavettä
- Kanelia maun mukaan
Koristeluun:
- Kanelitankoja
- Appelsiinin viipaleita
- Värihiutaleita lasin reunaan
Valmistus:
- Aloita viinilasin jäähdyttämisestä pakastimessa.
- Kaada lasiin Prosecco, Aperol ja appelsiinimehu.
- Lisää loraus soodaa tai kuplavettä ja sekoita varovasti.
- Koristele lasin reuna kultahiutaleilla juhlatunnelman lisäämiseksi.
- Viimeistele luomus appelsiinin viipaleella ja kanelitangolla elegantin joulutunnelman luomiseksi.
Vinkki: Esillepano on tärkeää! Tarjoile cocktailisi erityisessä lasissa tai shakerissa tehdäksesi siitä vieläkin erikoisemman. Tutustu tyylikkäisiin laseihimme ja shakereihimme:
Vaniljainen irlantilainen kahvi
Ainekset:
- 200 ml kuumaa kahvia
- 50 ml irlantilaista viskiä
- 1 teelusikallinen ruskeaa sokeria
- 100 ml tuoretta kermaa
- 1 teelusikallinen vaniljauutetta tai vaniljatanko
Koristeluun:
- Kermavaahtoa
- Vaniljasokeria sirottamiseen
- Joulupiparkakku (valinnainen)
Valmistus:
- Valmista tuore kuppi kuumaa kahvia ja pidä se lämpimänä.
- Vatkaa kevyesti tuore kerma vaniljauutteen kanssa, kunnes se on kuohkeaa, mutta ei liian kovaa.
- Kaada kuumaa kestävään lasiin (esim. irlantilaiseen kahvilasiin) irlantilainen viski ja lisää ruskea sokeri.
- Sekoita hyvin, kunnes sokeri on täysin liuennut.
- Lisää kuuma kahvi ja sekoita jälleen.
- Lusikoi vaniljalla maustettu kermavaahto kahvin päälle, jotta se kelluu pinnalla.
- Sirottele kerman päälle vaniljasokeria ja joulupiparkakku koristereunaksi.
Kirkastettu karpalomojito
Ainekset:
- 50 ml valkoista rommia
- 30 ml karpalomehua
- 10-12 tuoretta mintunlehteä
- 1/2 lime, leikattuna viipaleiksi
- 2 teelusikallista ruskeaa sokeria
- Sooda tai kuplavesi
Koristeluun:
- Tuoreita karpaloita
- Syötävää kimalletta
- Murskattua jäätä
Valmistus:
- Aseta pitkään lasiin limeviipaleet, mintunlehdet ja ruskea sokeri.
- Hienonna ainesosia kevyesti morttelilla, jotta lime- ja minttumausteeet vapautuvat.
- Lisää karpalomehu ja valkoinen rommi.
- Täytä lasi murskatulla jäällä.
- Täytä soodalla ja sekoita kevyesti.
- Koristele tuoreilla karpaloilla, syötävällä kimalteella ja mintun oksalla.
Joulun alkoholittomat cocktailit: alkoholiton joulucocktail
Joulu on kaikille, myös niille, jotka haluavat ohittaa alkoholin. Mocktailit ovat herkullinen ja värikäs vaihtoehto, joka pitää juhlatunnelman elävänä. Tässä kaksi herkullista alkoholitonta vaihtoehtoa jouluksi:
Joulupukin mocktail
Ainekset:
- 100 ml karpalomehua
- 50 ml tuoretta limemehua
- 50 ml veriaprikkimehua
- 100 ml sitruunajuomaa tai kuplavettä
- 1 teelusikallinen grenadiinisirappia (syvän punaisen värin saamiseksi)
Koristeluun:
- Valkoista sokeria lasin reunoille
- 1 viipale appelsiinia
- Tuoretta minttua
- Murskattua jäätä
Valmistus:
- Valmistele lasi hieromalla limen viipaletta lasin reunaan ja kasta se valkoiseen sokeriin luodaksesi lumisen, jouluhenkisen reunan.
- Yhdistä ravistimessa karpalomehu, limemehu, veriaprikkimehu ja grenadiinisirappi.
- Lisää murskattu jää ja ravista voimakkaasti noin 10 sekuntia.
- Kaada seos valmisteltuun lasiin, joka on täytetty murskatulla jäällä.
- Täytä sitruinalkujuomalla tai kuplavedellä ja sekoita kevyesti.
- Koristele appelsiiniviipaleella ja tuoreen mintunlehden kanssa.
Jouluinen hedelmäsangria (8-10 annosta)
Ainekset:
- 500 ml appelsiinimehua
- 500 ml karpalomehua
- 250 ml granaattiomenamehua
- 750 ml soodaa tai kuplavettä
- 2 ruokalusikallista ruskeaa sokeria (valinnainen, makeutukseen)
- 1 appelsiini, viipaloituna
- 1 sitruuna, viipaloituna
- 1 omena, ohuina viipaleina
- Kourallinen tuoreita karpaloita
- 1 kanelitanko
- 1 tähtianis
- Jääkuutiot
Valmistus:
- Sekoita suuressa sangriakulhossa appelsiinimehu, karpalomehu ja granaattiomenamehu.
- Lisää kanelitanko ja tähtianis mausteiseksi vivahteeksi.
- Jos haluat makeamman sangrian, liuota ruskea sokeri seokseen.
- Lisää appelsiinin, sitruunan ja omenan viipaleet sekä tuoreet karpalot.
- Kaada hitaasti soodaa tai kuplavettä seokseen, sekoita kevyesti.
- Lisää jääkuutiot pitämään sangria kylmänä.
Etsitkö lisää joulucocktail-inspiraatiota? Tutustu teemalahjapakkauksiimme, jotka ovat loistavia joululahjoja: