4 helppoa joulureseptiä
Me kaikki pidämme jouluna juhla-aterioista, mutta joulu on kiireistä ja joskus stressaavaa aikaa. Jos sinulla ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi aikaa, älä huoli! YourSurprise-kokki Leopoldo Castillo on luonut 4 helppoa joulureseptiä, joiden avulla voit tarjota vieraillesi juhlavan jouluillallisen hetkessä!
Aina kiire
Olemme kaikki olleet siinä tilanteessa: olemme halunneet tehdä jouluillallisella suuren vaikutuksen vieraisiin ja hämmästyttää heitä sillä, miten maukasta kaikki on. Tämä voi kuitenkin olla haastavaa, sillä meillä ei ole paljon aikaa käyttää kaikkeen, ja vaikka haluaisimme viettää tuntikausia keittiössä tehdaksemme kaikesta mahdollisimman täydellistä, se ei yksinkertaisesti ole realistista. Juoksemme kaupasta kauppaan hankkimaan kaikki ainekset, koristelemme kotimme ylhäältä alas asti, osallistumme joulujuomiin ja yritämme samalla huolehtia lapsista. Ymmärrämme, ja siksi pyysimme YourSurprise-kokkiamme kokoamaan yhteen 4 helppoa reseptiä täydellisen, helpon jouluillallisen muodostamiseksi. Hyvää ruoanlaittoa ja hyvää ruokahalua!
Oletamme, että sinulla on suuri joukko ihmisiä illallisella, joten kaikki nämä reseptit sopivat 10 hengelle. Jos juhlasi ovat pienemmät, voit yksinkertaisesti mukauttaa määriä.
Alkuruoka: Lohitartar (10 henkilöä)
Miksi tämä on helppo jouluresepti?
Tätä reseptiä on helppo noudattaa, eikä siihen kulu lainkaan aikaa, voit valmistaa lautasen 30 minuutissa! Se näyttää myös juhlavalta ja maistuu herkulliselta.
Ainesosat:
- 450 grammaa raakaa lohta, nahatonta ja luuttomaksi leikattua.
- 1 salottisipuli
- 1 avokado
- 2 tl kapriksia
- 2 tl oliiviöljyä
- 2 tl tuoretta ruohosipulia
- 2 tl limen mehua
- 2 tl täysjyväsinappia
- 1 ripaus suolaa
Mitä tehdä:
- Leikkaa lohi pituussuunnassa kahdeksaan osaan ja leikkaa sitten nämä palat uudelleen kahdeksaan osaan leveyssuunnassa. Nyt jäljelle jäävät palat leikataan jälleen kahdeksasosiksi. Lopputuloksena pitäisi olla pieniä lohiruutuja. Aseta lohi kulhoon.
- Pilko avokado niin, että palat ovat samankokoisia kuin lohikuutiot. Hienonna myös salottisipuli, ruohosipuli ja kaprikset ja sekoita kaikki yhdessä kulhossa.
- Lisää oliiviöljy, limen mehu, sinappi ja suola ja sekoita kevyesti. Säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti.
- Kun olet valmis tarjoilemaan ruokalajin, sinulla on useita vaihtoehtoja. Voit tarjoilla tartarin kauniissa kulhossa pöydällä välipalana tortillasipsien kanssa. Yllättävä käänne tähän jouluun! Tai voit valita perinteisen tavan ja tarjoilla sen lautasella, jolloin suosittelemme paahtoleipää tai kurkkua vähähiilihydraattisena vaihtoehtona. Koristele limettiviipaleella ja tuoreella ruohosipulilla.
Main: Joulukinkku (10 henkilöä): Vaahterasiirappijoulukinkku (10 personen)
Miksi tämä on helppo jouluresepti?
Kinkun valmistaminen saattaa kuulostaa monimutkaiselta, mutta se on paljon helpompaa kuin luuletkaan! Muutkin pitävät sitä monimutkaisena, joten saat paljon pisteitä, kun tarjoilet kinkkua. Kinkku vaatii hieman aikaa, mutta sen voi valmistaa 2 päivää etukäteen, joten työ voi jakautua ja sinulla on enemmän aikaa juhlapäivänä.
Ainesosat:
- 5 kg luullinen kinkku
- 1 kanelitanko
- 1 tl pippureita
- 1 tl korianterin siemeniä
- 2 laakerinlehteä
- 25 neilikkaa
Kuorrutusta varten:
- 200 ml ahornsirooppia
- 2 rkl täysjyväsinappia
- 2 rkl Worcestershire-kastiketta
- 2 rkl soijakastiketta
Mitä tehdä:
- Aseta kinkku suureen kattilaan ja lisää kylmää vettä niin, että kinkku on lähes kokonaan veden alla. Lisää yrtit ja laakerinlehti. Kiehauta vesi. Kun vesi kiehuu, vähennä lämpöä. Anna hautua noin 1 tunti ja 50 minuuttia. Kun vesi on haihtunut, lisää kiehuvaa vettä uudelleen. Jos veteen ilmestyy vaahtoa, kaavi se pois.
- Kaada keittoneste varovasti pois. Voit säästää sen ja käyttää sitä keiton pohjana, jos haluat. Aseta uuni 190 asteeseen (170 asteeseen kuumailmauunissa tai asetukseen 5 kaasu-uunissa). Anna kinkun jäähtyä hetki uunin lämmetessä. Aseta kinkku suureen paistovuokaan. Leikkaa kamara pois niin, että kaikkialle jää tasainen rasvakerros. Tee rasvaan lovet, jotka tehdään ristikkäin leikkaamalla. Levitä neilikat kinkun päälle ja työnnä ne lihaan. Voit viimeistellä kinkun nyt, kuten seuraavassa vaiheessa kerrotaan, tai säilyttää sitä jääkaapissa enintään kaksi päivää.
- Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Kaada puolet kinkun päälle ja paista uunissa 15 minuuttia. Ota kinkku jälleen uunista ja kaada loput kastikkeesta kinkun päälle. Kinkku menee taas uuniin 35 minuutiksi. Ota liha välillä vielä kolme tai neljä kertaa ulos ja kaada kypsennysmehut ja kastike uudelleen kinkun päälle, jotta se imeytyy hyvin lihaan. Käännä lihaa myös välillä, jotta se kypsyy tasaisesti. Kun kinkku on valmis, anna sen seistä vähintään 15 minuuttia ennen viipalointia. Voit syödä kinkun heti, mutta mikä voi olla kätevää myös kiireisen joulun aikana, se voi myös seistä jääkaapissa kaksi päivää ja tarjoilla sen jälkeen kylmänä. Se on aivan yhtä maukasta!
Lisäkkeenä: (10 henkeä).
Miksi tämä on helppo jouluresepti?
Tämä on helppo jouluresepti, sillä ennen kuin ruokalaji on pöydässä, tarvitaan vain vähän toimenpiteitä. Keität perunat ja sitten ne menevät uuniin, muuten sinulla ei ole juurikaan töitä. Suhteellisen lyhyessä ajassa ja pienellä vaivalla saat juhlavan lisukkeen pöytään.
Ainesosat:
- 1,5 kg perunoita
- 200 grammaa pekonisuikaleita
- 3 rkl oliiviöljyä
- ¼ tl mustapippuria
- 150 grammaa parmesaania
- 70 grammaa hienonnettua persiljaa
Mitä tehdä:
- Kuumenna uuni 220 asteeseen ja grilli alimmalle asteelle.
- Pese perunat hyvin ja leikkaa ne neljään osaan. Laita ne kattilaan veden kanssa ja kiehauta. Lisää pieni teelusikallinen suolaa ja keitä 12-15 minuuttia tai kunnes voit leikata perunoita helposti veitsellä. Älä keitä perunoita liikaa, ne eivät saa murentua. Valuta ne ja laita ne hetkeksi sivuun.
- Kun perunat kypsyvät, leikkaa pekoniviipaleet pituussuunnassa suikaleiksi. Viipaloi ne sitten uudelleen leveyssuunnassa, kunnes jäljelle jää noin 1,5 senttimetrin pituisia paloja. Paista pekonia, kunnes se on juuri ja juuri rapeaa. Valuta pekoni talouspaperin päällä. Säästä paistorasva myöhempää käyttöä varten.
- Levitä oliiviöljyä ja pekonin paistorasvaa paistinpannulle. Aseta perunat sisältä alaspäin kelkkaan. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Paista perunoita uunissa, kunnes ne ovat saaneet rapean kuoren, eli noin 35-40 minuuttia.
- Ota perunat uunista ja tarjoile tuoreen persiljan ja parmesaanin kanssa.
Jälkiruoka: (10 henkilöä): Tiramisu twistillä (10 henkilöä)
Miksi tämä on helppo jouluresepti?
Voit tietysti loputtomasti jakaa munia ja vatkata munanvalkuaista täydellisen tiramisun valmistamiseksi. Tämä on hauskaa, jos se onnistuu, mutta jos se epäonnistuu, käytät valtavasti aikaa. Voit myös viritellä sitä hieman. Tähän tiramisureseptiin lisäät ilmavaa kermavaahtoa, eli munanvalkuaista ei tarvita. Paljon nopeampaa ja onnistuminen taattu. Ja on mahdollista, että vieraasi eivät edes huomaa sitä.
Ainesosat:
- 4 kuppia espressoa tai kahvinkeitin neljää kuppia vahvaa kahvia varten.
- 2 tl tomusokeria
- 50 ml amarettoa tai muuta haluamaasi likööriä.
- 1 Panettone, italialainen joululeipä. Jos sitä ei ole saatavilla, lisää ladyfinger-keksejä.
- 1 vaniljatanko, puolitettu ja siemenet raaputettu pois
- 150 grammaa tomusokeria
- 200 ml kermavaahtoa, joka on vatkattu, kunnes vatkaimesta tai sekoittimesta irrotettaessa muodostuu pieniä kumpuja.
- Kaakaojauhe
- Tummaa suklaata, raastettua koristeeksi
Mitä tehdä:
- Sekoita espresso, tomusokeri ja amaretto suuressa kulhossa. Leikkaa panettone 1 sentin levyisiksi viipaleiksi ja lisää ne kahviseokseen. Anna sen imeytyä hyvin.
- Sekoita vaniljasiemenet, mascarpone ja tomusokeri toisessa kulhossa. Lisää kermavaahto ja sekoita varovasti sekoittaen.
- Laita puolet panettoneista suureen kulhoon. Lisää päälle puolet mascarponeseoksesta. Sitten viimeisen panettonekerroksen ja viimeisen mascarponekerroksen päälle.
- Levitä päälle kerros kaakaojauhetta ja laita jääkaappiin noin kahdeksi tunniksi jähmettymään. Lisää toinen kerros suklaalastuja ennen tarjoilua. Nauti ateriastasi!
Etsitkö kauniita keittiötarvikkeita tai joulupöydän koristeita? Seuraavat esineet näyttävät upeilta jouluillallisellasi!